Man īsti negaršo veikalā nopērkamais humuss, kas pagatavots no turku zirņiem. Tā tekstūra šķiet savāda un sveša. Tādēļ tā vietā pagatavoju nedaudz latviskāku variantu no baltajām pupiņām un saulē kaltētiem tomātiņiem. Šāds humuss ir pikants, sātīgs un pilnībā veģetārs.
Sastāvdaļas:
200 grami vārītu balto pupiņu (varat izvēlēties arī konservētas)
80 grami saulē kaltētu tomātu (nopērkami eļļā- to ārā nelejam)
1 liela ķiploka daiviņa (ja vēlaties pikantāku garšu, varat pievienot nedaudz vairāk)
1 tējkarote citrona sulas
eļļa no tomātiņiem
Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā vai samaļ ar rokas blenderi. Blenderējot pievienojam eļļu, no tomātu burkas. Nepieciešama aptuveni puse no 370ml lielas burciņas sastāva. Ja vēlaties pikantāku garšu varat lietot arī grillētus tomātus eļļā.