Šie cepumi ir iecienīti vācu Ziemassvētku gardums, bet tie ir arī vismīļākie cepumi maniem bērniem. To garšu raksturo mandeles un maigi salda vaniļa. Cepumu pagatavošanā iesaku lietot īsto vaniļas pāksti vai vismaz cukuru, kas satur īsto vaniļu.
Vaniļas radziņi
Sastāvdaļas:
- 280 grami milti
- 200 grami mīksta sviesta
- 100 grami maltas mandeles
- 80 grami pūdercukurs
- 2 tējkarotes vaniļas cukura
- 2 olas
Rotāšanai:
pūdercukurs un vaniļas cukurs
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olas. Kad izveidojusies viendabīga masa, tai pievieno miltus, maltas mandeles (vienkārši samaļu virtuves kombainā mandeles ar visu miziņu) un vaniļas cukuru. Mīklu samīca un no tās izveido garenu desu, to tur ledusskapī vismaz 1 stundu. Pēc tam mīklu sabriež 1-2cm biezās ripiņās, no kurām veido radziņu formas cepumus. Cep 180 grādu karstumā, 10-15 minūtes, līdz cepumiem veidojas celtaina maliņa. Kamēr radziņi vēl karsti tos apber ar pūdercukuru un vaniļas cukura maisījumu.
Ieteikums: Iesaku lietot īstu vaniļu, tā dos vēl izteiktāku aromātu. Šai receptei kopumā izmantoju trešdaļu vaniļas pāksts.
Lai garšo!