Savu iecienīto brauniju recepti biju jau publicējusi pirms ilgāka laika. Šo recepti esmu pārveidojusi visdažādākajos veidos, piemēram brauniju recepti papildināju ar dažāda veida riekstiem, rozīnēm, šokolādes gabaliņiem, kanēli. Un vēl viens brauniju dažādošanas veids ir tiem pievienot karameļu mērci vai precīzāk- glazūru. Ja esat sālītās karameles cienītājs, glazūrai uzber nedaudz jūras sāli lielos kristālos vai arī katru brauniju dekorē ar sāļiem kliņģerīšiem.
Braunijs ar salītās karameles glazūru
Sastāvdaļas:
- 300 grami tumšās šokolādes (kakao sastāvs 70%)
- 150 grami sviesta
- 4 olas
- 100 grami miltu
- tējkarote cepamā pulvera
6.100 grami cukura
Karameļu glazūra:
- 110 grami cukura
2.30 ml ūdens
- 40 grami saldā krējuma
- 70 grami sviesta
Uz lēnas uguns izkausē sviestu un šokolādi nepārtraukti maisot, ļauj atdzist. Citā bļodā sajauc olas, miltus, cepamo pulveri. Abas masas savieno un rūpīgi izmaisa. Aptuvenais cepšanas ilgums ir 30 minūtes, ja lietojat 20×30 centimetru lielu cepamtrauku vai arī 24cm diametra kūku formu. Kamēr braunijs cepas, pagatavo karameļu glazūru. Katliņā ieber cukuru un ūdeni. Uz lēnas uguns maisot karsē līdz cukurs izkusis. Tad jāpalielina temperatūra, cukura sīrupu vairs nemaisa, gaida, kad tas kļūs zeltaini brūns. Noņem no plīts un nekavējoties pievieno saldo krējumu. Uzmanīgi, karamele ir ļoti karsta! Tad tajā iemaisa sviestu un vēlreiz maisot uzsilda līdz pirmajam burbulim. Kad karameļu masa atdzisusi 5 minūtes, to pārlej braunijam. Rotā ar jūras sāls graudiņiem vai sāļiem kliņģerīšu cepumiem.
Lai garšo!
Ieteikums: Braunija gatavību pārbauda ar koka irbulīti- ja pie tā mīkla ir šķidra-braunijs vēl nav gatavs, taču ja izvelkot kociņš ir mitrs, ar dažiem garduma gabaliņiem-braunijs gatavs.