Biešu šokolādes kūka

DSC_bieshukuka Man šajā aukstajā laikā gribas eksperimentēt un izmēģināt ko jaunu. Tādēļ tapa šī- sulīgā šokolādes kūka, kuras sastāvā ir vārītas bietes. Ja nevienam neteiksit, šo slepeno sastāvdaļu uzminēt būs grūti. Taču bietes padara kūku sulīgu, garšu pilnīgāku un pat sātīgāku.Sastāvdaļas:

  1. 180 grami sviesta

2. 150 grami tumšas šokolādes

3. 200 grami vārītas bietes

4. 150 grami milti

5. 2 tējkarotes cepamā pulvera

6. 100 grami maltu mandeļu

7. 3 olas

8. 180 grami brūnā cukura (iesaku, bet varat lietot arī balto)

9. šķipsniņa sāls

10. šokolāde dekorēšanai

Vārītas bietes smalki sablenderē vai samaļ. Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, ļauj nedaudz atdzist, tad savieno šokolādes masu ar blenderētajām bietēm un olām. Citā bļodā sajaucam miltus ar cepamo pulveri un maltajām mandelēm, sāli. biešu kūka. cepam.lv

Visas masas sajauc kopā, lej formā un cep aptuveni 35 minūtes 160 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Biešu kūku es cepu kēksa formā, bet jūs, protams, varat izvēlēties arī cita veida formas. Es kūku greznoju ar kausētu tumšo un balto šokolādi.

Biešu kūka. cepam.lv Lai garšīgi!

One Comment Add yours

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s