Man šajā aukstajā laikā gribas eksperimentēt un izmēģināt ko jaunu. Tādēļ tapa šī- sulīgā šokolādes kūka, kuras sastāvā ir vārītas bietes. Ja nevienam neteiksit, šo slepeno sastāvdaļu uzminēt būs grūti. Taču bietes padara kūku sulīgu, garšu pilnīgāku un pat sātīgāku.Sastāvdaļas:
- 180 grami sviesta
2. 150 grami tumšas šokolādes
3. 200 grami vārītas bietes
4. 150 grami milti
5. 2 tējkarotes cepamā pulvera
6. 100 grami maltu mandeļu
7. 3 olas
8. 180 grami brūnā cukura (iesaku, bet varat lietot arī balto)
9. šķipsniņa sāls
10. šokolāde dekorēšanai
Vārītas bietes smalki sablenderē vai samaļ. Citā bļodā sakuļ olas ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, ļauj nedaudz atdzist, tad savieno šokolādes masu ar blenderētajām bietēm un olām. Citā bļodā sajaucam miltus ar cepamo pulveri un maltajām mandelēm, sāli.
Visas masas sajauc kopā, lej formā un cep aptuveni 35 minūtes 160 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Biešu kūku es cepu kēksa formā, bet jūs, protams, varat izvēlēties arī cita veida formas. Es kūku greznoju ar kausētu tumšo un balto šokolādi.
One Comment Add yours