Svētki nav svētki bez kūkas, tortes vai cita deserta. Jo ēdiens ir vēderam, bet saldumi ir dvēselei. Es šajos svētkos savus mīļos cienāju ar šo mazo, gaisīgo un krēmīgo siera kūku. Tā ir vienkārši pagatavojama, bet garša..mmm…Sastāvdaļas (20cm lielai formai)
170 grami lūstošu cepumu, varat lietot arī piparkūkas
530 grami krēmsiera
4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
1 ēdamkarote miltu
200 grami cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
miziņa un sula no 1 citrona
200ml saldā krējuma
3 olas un 1 olas baltums
80 grami sviesta
Cepumus sadrupina, sviestu izkausē. Bļodā sajauc sadrupinātus cepumus un kausēto sviestu un vienu olas baltumu. Masu klāj kūkas formas apakšā, izlīdzina un piespiež.
Citā bļodā sajauc krēmsieru, saldo krējumu, olas un pārējās sastāvdaļas. Visu pilda cepamajā formā. Cep 160 grādu karstumā 1 stundu. Pēc tam kūkai 3 stundas atļauj atpūsties siltā krāsnī.
Lai siera kūkas garoziņā neveidotos plaisa, cepot zem tās var palikt trauku vai pannu ar ūdeni.
Kad kūka pilnībā atdzisusi to izņem no formas un pasniedz ar ogu mērcīti.
Lai labi garšo!
Kādu tieši krēmsieru Tu izmantoji?
Kā nu kuro reizi, pārsvarā Rasas krēmsieru-klasisko bez piedevām vai maskarponi
Vai var izmantot arī Filadelfijas krēmsieru? Paldies.
Neesmu mēģinājusi. Domāju, ka viņš ir nedaudz sāļāks kā maskarpone un varbūt labāk likt kombinācijā ar kādu citu krēksieru. Ja mēģināsi lietot Filadelfijas sieru, lūdzu uzraksti, kā sanāca!