Siera kūka

Siera kūka. cepam.lvSvētki nav svētki bez kūkas, tortes vai cita deserta. Jo ēdiens ir vēderam, bet saldumi ir dvēselei. Es šajos svētkos savus mīļos cienāju ar šo mazo, gaisīgo un krēmīgo siera kūku. Tā ir vienkārši pagatavojama, bet garša..mmm…Sastāvdaļas (20cm lielai formai)

170 grami lūstošu cepumu, varat lietot arī piparkūkas

530 grami krēmsiera

4 ēdamkarotes kartupeļu cietes

1 ēdamkarote miltu

200 grami cukura

1 tējkarote cepamā pulvera

miziņa un sula no 1 citrona

200ml saldā krējuma

3 olas un 1 olas baltums

80 grami sviesta

Cepumus sadrupina, sviestu izkausē. Bļodā sajauc sadrupinātus cepumus un kausēto sviestu un vienu olas baltumu. Masu klāj kūkas formas apakšā, izlīdzina un piespiež.

Citā bļodā sajauc krēmsieru, saldo krējumu, olas un pārējās sastāvdaļas. Visu pilda cepamajā formā. Cep 160 grādu karstumā 1 stundu. Pēc tam kūkai 3 stundas atļauj atpūsties siltā krāsnī.

Lai siera kūkas garoziņā neveidotos plaisa, cepot zem tās var palikt trauku vai pannu ar ūdeni.

Kad kūka pilnībā atdzisusi to izņem no formas un pasniedz ar ogu mērcīti.

Lai labi garšo!

Siera kūka. cepam.lv

4 Comments Add yours

  1. rudu saka:

    Kādu tieši krēmsieru Tu izmantoji?

    1. Kā nu kuro reizi, pārsvarā Rasas krēmsieru-klasisko bez piedevām vai maskarponi

      1. Puķumaize saka:

        Vai var izmantot arī Filadelfijas krēmsieru? Paldies.

      2. Neesmu mēģinājusi. Domāju, ka viņš ir nedaudz sāļāks kā maskarpone un varbūt labāk likt kombinācijā ar kādu citu krēksieru. Ja mēģināsi lietot Filadelfijas sieru, lūdzu uzraksti, kā sanāca!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s