Kakao krēms

DSC_61411.jpgVienkārši pagatavojams, gaisīgs krēms ar bagātīgu kakao garšu.Sastāvdaļas aptuveni 5 porcijām:

  1. 4-5 tējkarotes kakao bez cukura
  2. 50 grami cukura
  3. 350 grami saldā krējuma
  4. tējkarote vaniļas cukura
  5. 2 tējkarotes želatīna
  6. 2ēdamkarotes auksta ūdens, 50ml karsta ūdens

Vispirms želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, ļauj tam uzbriest 5 minūtes. Tad tam pārlej karstu, bet ne vārošu ūdeni. Izmaisa un noliek atdzist.

Tikmēr samaisa cukuru, vaniļas cukuru un kakao. Puto saldo krējumu un pamazām pievieno cukura-kakao maisījumu. Kad saldais krējums sakults, tajā iemaisa (iesaku lietot mikseri) atdzisušu želatīnu. Krēmu vismaz 3 stundas atdzesē ledusskapī. Ja krēms nav paredzēts bērniem, tad tajā varat iemaisīt arī aptuveni 2 -3 tējkarotes krējuma vai kafijas liķiera. Krēmu pasniedz ar ogu vai vaniļas mērci (vaniļas mērces recepti meklējiet bloga vēsturē).

 

Lai izdodas!

Komentēt