Našķis

Tā kā biju iegādājusies veselu kilogramu mandeles,

kuras jau laiku stāvēja neapēstas, izdomāju ātri pagatavojamu našķi.

Starp citu, ja ieliksi šos našķīšus glītā burciņā, bļodiņā vai citā

stikla traukā, tā būs lieliska dāvana.

Našķiem nepieciešams:

  • Mandeles-2 saujas
  • Šokolāde- 50 grami
  • Sveists- tējkarote
  • krāsainās cukura skaidiņas

Apgrauzdējam mandeles apmēram 3-4. minūtes 180grādu karstumā. Atdzesējam. Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno tējkaroti sviesta un  vienu ēdamkaroti ūdens. Liekam karsēties ūdens peldē. Neaizmistam maisīt. sagatavojam šķīvīti uz kura vēlāk novietot mandeles- lai tās nepieliptu, šķīvim jāuzklāj pārtikas plēve. Kad šokolāde izkususi, grauzdētās mandeles mērcam šokolādē. Dažus riekstus pēc šokolādes varam iemērkt arī cukura skaidiņās. Liekam uz šķīvīša un novietojam vēsumā. Ieteiktu našķīšus nelikt ledusskapī, citādi šokolāde paliks pelēcīga un zaudēs savu aromātu. Kad šokolāde sastingusi varam sākt mieloties vai arī saiņot dāvanā!

Komentēt