Biskvīta rulete

Kad mājās uzrodas lauku olas, tad grēks neizcept šādu ruleti. Maigu, mīkstu, tādu, kas pati kūst uz mēles. Virtuve vēl ilgi pēc garduma apēšanas smaržo pēc vaniļas..pēc mājām un bērnības.Šim gardumam ir iespējamas ļoti daudzas variācijas, cita par citu gardākās, taču viss ģeniālais ir vienkārš un viss vienkāršais ir ģeniāls. Tādēļ šoreiz pamatu pamats- biskvēta rulete ar brūkleņu ievārījumu.

Sastāvdaļas:

1. 6 olas

2.6 ēdamkarotes kviešu miltu (ar pavisam nelielu kaudzīti)

3. 6 ēdamkarotes cukurs

4.3 ēdamkarotes kartupeļu milti ( strīķētas)

5. 1 tējkarote cepamais pulveris

6. 1 tējkarote vaniļas cukura

7. brūkleņu ievārījums

8. pūdercukurs

  • Atdalam olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem iesaku izvēlēties lielāku bļodu.
  • Dzeltenumiem pievinojam 6 ēdamkarotes cukura un vaniņas cukuru. Maisam līdz cukurs izkusis, tas vairs nestrīķējas bļodas apakšā, kā arī olu masa kļuvusi gaišāka. Tad pamazām pievienojam kviešu un kartupeļu miltus, kā arī cepamo puveri. Rūpīgi izmaisam.
  • Plātē, kurā cepsim biskvītu, ieklājam cepamo papīru. Uzslidam krāsni- 170 grādos.
  • Putojam olu baltumu. Varam pievienot šķipsniņu sāls, tad labāk putosies.
  • Tad no stingri saputotā olbaltuma paņemam 2-3 lielas ēdamkarotes un pievienojam dzeltenuma masai. Viegli iecilājam. Tādā veidā dzeltenuma masa kļūs vieglāka, gaisīgāka un to būs vieglāk sajaukt ar atlikušo olbaltumu, tam nezaudējot gaisīgumu. Tad varam sajaukt abas masas kopā. To daram lēni, iecilājot. Nedrīkst- maisīt!
  • Tad iegūto masu izklājam uz cepamās plāts. Arī to daram maigi. Visērtāk izmanot kādu lāpstiņu vai ēdamkaroti.
  • Cepjam 170 grādu siltumā, līdz biskvīts ir kļuvis zeltaini brūns un smaržo visa māja 🙂 Tā gatavību pārbaudam ar koka irbulīti, ja to iedurot un izvelkot, tas paliek tīrs, tātad biskvīts gatavs. Nogriežam siltumu un ļaujam lēni atpūsties apmēram 2 minūtes. Ja strauji mainīsim temperatūru, tad biskvīts var ļoti saplakt, tomēr garšas īspašības nemainīs.
  • Kad biskvīts izņemts no krāsns, jāpārliecinās vai tas nav pielipis cepamajam papīram. Tad uzklājam brūkleņu ievārījumu, pirms bisvīts atdzisis, citādi tas var salūzt. Lēni, rūpīgi sarulējam. Atstājam atdzist.
  • Pākaisam ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

6 Comments Add yours

  1. Lita saka:

    izskataas garda,tuulinj doshos uz virtuvi megjinaat!

  2. Lita saka:

    sanaaca super garda rulete,paldies par receptiiti!

  3. Ilze Tobija saka:

    laba receptīte 🙂 …. man sanāca feini 😉

  4. Eva saka:

    Sanāca vienkārši burvīgi:) Paldies par lielisko un ļoti vienkāršo recepti:)

  5. adri saka:

    Sanca ļoti gardi ! Paldies, par recepti 😉

  6. mjau saka:

    Woow garsigi ljoti ar zemenju ievārījumu

Leave a reply to mjau Atcelt atbildi