Rīsi ar vistu un dārzeņiem..

Kādu dienu pusdienojot ārpus mājas, izvēlējos ēdienu ar nosaukumu- vistas plovs. Diemžēl biju vīlusies- dārzeņi pārāk sacepti, bet vista sausa. Tad nu nolēmu, ka vēlos šo recepti uzlabot un papildināt. Pamatsastāvdaļas- rīsus un vistu- saglabāju, taču pārējo veidoju pēc savas gaumes. Iznākums? Manuprāt, vieglas un pavasarīgas pusdienas.

Sastāvdaļas (divām porcijām):

1. viens maisiņš ar basmati rīsiem

2. puse no lielas paprikas

3. 150-200 grami šampinjoni

4. lociņi

5. viena vistas fileja

6. 100 grami zaļie zirnīši (saldēti)

7. sāls un pirapri

Papriku sagriežam nelielos kubiciņos. Arī vistas fileju sagriežām strēmelītēs un tad sīkākos kubiņos. Šampinjonus notīra, to visvieglāk izdarīt ar mitru dvieli vai mazu birstīti. Sēnes sagriež šķēlītēs.Liekam vārīties rīsus. Citā katliņā vāram arī zaļos zirnīšus. Tikmēr uz sasildītas pannas apcepam sagriesto papriku un šampinojus. Cepam ne ilgāk kā 3-4 minūtes. Pievienojam sagriezto vistas fileju. Visu apmaisam un turpinam cept apmēram 4 minūtes. Vista būs viegli apcepta (nevis zeltaini brūna). Izslēdzam plīti.Nokāšam zaļos zirnīšus un pievienojam saceptajai vistai un sēnēm. Smalki sagriežam lociņus un arī tos pievienojam. Visu samaisa. Atliek pievienot vārītos rīsus, nosedzam pannu ar vāku un ļaujam siltumā ēdienam nedaudz atpūsties. Viss gatavs!Labu apetīti!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s