Melleņu kēksiņi

DSC_3299Maigi, viegli kēksiņi, kuri ideāli iederas gan svētdienas brokastīs, gan darba dienu vakaros pie tējas tases.  Tie ir saldeni, taču bagātīgās ogas piedod arī svaigumu un pavisam nelielu skābumiņu. Ziemas laikā es izmantoju saldētas mellenes- gan krūmmellenes, gan meža ogas. Vai to vietā izvēlos meža zemenītes. Taču reizumis arī veikalos nopērkamas sveigas lielogu mellenes, tad noteikti izvēlos tās. Sastāvdaļas:

1.140 g cukura (lielogu mellenēm ieteiktu pievienot 120g cukura)

2.100 g kausēta sviesta

3.300 g milti

4.2 olas

5. šķipsniņa sāls

6. tējkarote cepamā pulvera

7.150 ml piena

8. 160 g melleņu

DSC_3279

1. Lielā bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri un šķipsiņu sāls un cukuru.

DSC_3280

Kausētu sviestu sajaucam ar olām, tad pievieno pienu.

DSC_3283

Tad miltu masai pievienojam olu masu. Kārtīgi izmaisam. Kad sakatavotas  formiņas, mīklai pievienojam ogas. Ja izmantojat saldētas, tās iepriekš NAV jāatlaidina. Man kopumā sanāca 12 kēksiņi, taču to daudzums var atšķirties atakrībā no formiņu lieluma. Cepam 180 grādu karstumā aptuveni 25 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

DSC_3304Veiksmi gatavošanā!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s