Maigi, viegli kēksiņi, kuri ideāli iederas gan svētdienas brokastīs, gan darba dienu vakaros pie tējas tases. Tie ir saldeni, taču bagātīgās ogas piedod arī svaigumu un pavisam nelielu skābumiņu. Ziemas laikā es izmantoju saldētas mellenes- gan krūmmellenes, gan meža ogas. Vai to vietā izvēlos meža zemenītes. Taču reizumis arī veikalos nopērkamas sveigas lielogu mellenes, tad noteikti izvēlos tās. Sastāvdaļas:
1.140 g cukura (lielogu mellenēm ieteiktu pievienot 120g cukura)
2.100 g kausēta sviesta
3.300 g milti
4.2 olas
5. šķipsniņa sāls
6. tējkarote cepamā pulvera
7.150 ml piena
8. 160 g melleņu
1. Lielā bļodā sajaucam miltus, cepamo pulveri un šķipsiņu sāls un cukuru.
Kausētu sviestu sajaucam ar olām, tad pievieno pienu.
Tad miltu masai pievienojam olu masu. Kārtīgi izmaisam. Kad sakatavotas formiņas, mīklai pievienojam ogas. Ja izmantojat saldētas, tās iepriekš NAV jāatlaidina. Man kopumā sanāca 12 kēksiņi, taču to daudzums var atšķirties atakrībā no formiņu lieluma. Cepam 180 grādu karstumā aptuveni 25 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.