Manuprāt, ķirši un šokolāde ir perfekts pāris. Salds un skābs, atsvaidzinoš un aromātisks. Biju jau šādu gardumu baudījusi, un sagribēju arī pati uzcept. Bet re- interneta tīmeklļos atrast šādu kēksiņu recepti nav nemaz tik viegli. Ķēros pie vācu gudrībām, un tur gan konditorejas izstrādājumi ar šokolādi un ķiršiem ir ļoti daudz un dažādi. Un tā nu jau atkal tapa ātri pagatavojami, ļoti gardi un aromātiski kēksiņi. Garšas kārpiņas gavilē!
Sastāvdaļas 16 kēksiņiem:
1. 150 g konservēti ķirši bez kauliņiem
2.125 g mīksta sviesta
3.100 g tumšas šokolādes
4.100 g cukurs
5.150 g skāba krējuma
6. 2. tējkarotes vanilīna cukurs
7. 2 tējkarotes cepamā pulvera
8. 250 g miltu
9. šķipsniņa sāls
10. divas olas
11. pūdercukurs- pēc izvēles
Samaisam olas, cukuru, vaniļas cukuru, sķīpsniņu sāls un skābo krējumu.
Ūdens peldē izkausējam sviestu un šokolādi. Iemaisam olu masā.Miltus samaisam ar cepamo pulveri un lēni pievienojam pārējai mīklai. Tad pievienojam ķiršus. Lēni un prātīgi izmaisam masu. Sagatavojam formītes un uzsildam krāsni 200 grādi kurstumā.
Pildam formītēs, cepam 20-25 minūtes, līdz pārbaudot ar irbulīti, pie tā nekas vairs nelīp. Kad kēksiņi atdzisuši varam tos rotāt ar pūdercukuru vai šokolādes glazūru. Ļoti grezni kēksiņi izskatās ar putukrējuma cepurīti un koktēļķirsīti.
Labu apetīti!