Maigas, bet reizē pikantas, nedaudz kraukšķīgas- tādas, manuprāt, ir perfektas kartupeļu pankūkas. Jāatzīstas, ka tās cepu ļoti reti, bet kad mājniekiem sagribas kādas pārmaiņas, top šīs pankūkas. Šoreiz izmēģināju dažādot ierasto recepti pievienojot gaļu. Tā rezultātā pankūkas ir sātīgākas un vēl ātrāk pazūd no šķīvja.
Sastāvdaļas:
1. 4 vidēja izmēra kartupeļi
2. pusglāze piena
3. 2 olas
4. 6 karotes miltu
5. 100 grami kūpinātas gaļas
6. sāls, pipari, (pēc izvēles- origāno, timiāns, dilles vai paprikas pulveris)
7. eļļa cepšanai
Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiemSarīvējam kartupeļus skaidiņās. To var darīt gan ar rīvi, gan virtuves kombainu. Ja veidojas daudz sulas, to nedaudz notecinam.
Uzvāram pienu un nekavējoties pievienojam kartupeļu skaidiņām. Vienmērīgi aplejam un rūpīgi izmaisam. Karstais piens neļaus kartupeļiem kļūt pelēcīgi brūniem. Pankūkas būs baltas, pat ja mīklu uzreiz neizcepsiet.
Sīkos gabaliņos sagriežam žāvēto gaļu, pievienojam kartupeļiem. Pievienojam arī olas, šķipsniņu sāls, piparus un pēc vēlmes arī citas garšvielas. Visu rūpīgi izmaisam. Tad pieberam miltus, izmaisam.
No masa veidojam nelielas pankūciņas, cepam no abām pusēm kamēr zeltaini brūnas.
Varam pasniegt ar skābu krējumu vai salātiem.
Labu apetīti!