Kotletes ar zaļumiem

Kad biju maza meitene, kādu dienu vecmāmiņa palūdza aiziet uz dārzu un sagriezt dažādus zaļumus- lociņus, pētersīļus, dilles, seleriju un nedaudz lupstāja. Domāju, ka šie garšaugi domāti salātiem, taču vecmāmiņa tos smalki sakapāja un pievienoja kotlešu masai. Un garšoja pārsteidzoši labi. Lai gan tagad svaigu zaļumu sezona, man ļoti sakārojās šādas kotletītes. Tad nu izmantoju uz palodzes augošos sīpollokus un žāvētās garšvielas. Un jāatzīst, ka garšo tikpat labi šīs, kā mana ģimene nosauca, zaļās kotletes 😀

Sastāvdaļas kā jau parastai kotlešu masai:

1.400 grami malta cūkgaļas masa

2. 1 ola

3. kaltēts maizes galiņš (der arī svaigs)

4. dažādi zaļumi- lociņi, dilles, pētersīļi (un citi jūsu iecienītie)

5. garšvielas- sāls, pipari

Kotlešu masu varam veidot gan ar virtuves kombainu, gan rokām. Maizīti izmērcējam, nospiežam, un samīcam. Pievienojam olu, sasmalcinātus zaļumus un visu samīcam kopā ar malto gaļu. Ļaujam pusstundu atpūsties vēsumā. Veidojam nelielas kotletītes. Lai masa neliptu pie rokām tās var ik pa brīdim samērcēt aukstā ūdenī. Liekam cepties, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.Labu apetīti!

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s