Vistas rulete ar maurloku biezpnienu

Kad pēdējoreiz viesojāmies Londonā, nama māte brokastīs kā vienu no gardumiem piedāvāja vistas gaļas ruleti, kura, man par brīnumu, bija pašcepta.Toreiz ruleti ēdām vienkārši uzliekot uz maizītes, taču to var baudīt arī siltu ar salātiem vai dārzeņiem. Lai gan atnākot pavasarim gribas ēst svaigas un vieglas lietas, no gaļas atteikties nespēju. Tādēļ šāda vistas gaļas ruletīte, manuprāt, ir lieliska alternatīva.Londaonā iegūto recepti gan nedaudz pārveidoju, pievienojot maurlokus un citrona miziņu.

Sastāvdaļas:

1. 3 vistas filejas (lielākai ruletei- 6)

2. citrons

3. 200g biezpiena

4. maurloki (vai citi loki, zaļumi)

5. sāls, pipari

6. nedaudz eļļas

7. 3 ēdamkarotes skāba krējuma

Vistas filejas no viena sāna atgiež tādā kā grāmatiņā,to dara pēc iespējas plānāk, izmantojot garu, asu, plānu nazi.Sagriež lociņus, tos pievieno biezpienam, krējumam. Pieber nedaudz sāli un piparus.Vistas filejas klāj blakus vienu pie otras, salaiduma vietās tām jāpārklājas, jo cepot visas gaļa saraujas. Filejas pārkaisa ar sāli, pipariem, rīvētu citrona miziņu un pavisam nedaudz citrona sulas.Tad filejām virsū klāj biezpiena masu un visu lēni un rūpīgi sarullē, pēc tam ruleti notin ar kokvilnas diegu.Pirms cepšanas ruleti apsmērē ar nelielu daudzumu olīveļļas. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200-220 grādu karstumā, neilgu laika brīdi atkarībā no ruletes lieluma. Pārcepot tā var sanākt sausa.Pasniedzot atdzisušu, ruletei rūpīgi izvelk diegus un ar asu nazīti sagriež nelielās ripiņās.Labu apetīti!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s