Madlēnas jeb madeleines

Madlēnas cepumiMadlēnas ir franču kūciņas jeb cepumi. Tie pēc garšas atgādina maigus kēksiņus ar mazu kraukšķīgu maliņu. Madlēnu atpazīstamības zīme ir to gliemežvākam līdzīgā forma. Šos cepumus var apbārstīt ar pūdercukuru, es tos līdz pusei iemērcēju šokolādes glazūrā.

Sastāvdaļas:

  1. 113 grami mīksta sviesta
  2. 130 grami miltu
  3.  1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  4. 1/4 tējkarote sāls
  5. 3 lielas olas
  6. 100 grami cukura
  7. 30 grami brūna cukura
  8. 1 tējkarote citrona miziņas
  9. šokolādes glazūrai: 75 grami šokolādes, 75 ml saldā krējuma

Sviestu sakuļ ar cukuru un olām. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, citrona miziņu. Maisot lēnām apvieno abas masas, mīklu uz vismaz 20 minūtēm ievieto ledusskapī. Tikmēr uzsilda krāsni 180 grādu karstumā. Ja izmantojat metāla madlēnu formu, tad to ietauko ar sviestu un ievieto ledusskapī (tad izceptus cepumus būs vieglāk atdalīt no formas). Es esmu iegādājusies silikona formu, kuru nav nepieciešams ietaukot. Katru formiņu piepilda aptuveni līdz 2/3. Cepumus cep aptuveni 9-10 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini. Kad tie nedaudz atdzisuši, gardumus izņem no formas. Ja vēlaties, uzkarsējat saldo krējumu, tajā iemaisat šokolādes gabaliņus, ļaujot tiem pilnībā izkust. Šajā glazūrā iemērcē pilnībā atdzisušus cepumus.

Madlēnas cepumiLai garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s