Sarkano apelsīnu kūka

sarkano apelsīnu kūkaDaudzi lasītāji ir vaicājuši un nepacietīgi gaidījuši recepti šai sarkano apelsīnu kūkai. Šī kūciņa sevī apvieno dažādu garšu harmoniju- tā ir salda, bet ar atsvaidzinošu skābumiņu un mazu, tikko jaušamu rūgtumu. Tā ir sulīga, bet reizē viegla un gaisīga. Tās izskata noslēpums- pēc izcepšanas gardums tiek apgriezts un pasniegts otrādi.

Sastāvdaļas:

Kūkas virsmai:

4 vidēja izmēra sarkanie apelsīni

50 grami sviesta

70 grami cukura

Kūkas pamatnei:

190 grami milti

2 tējkarotes cepampulvera

120 ml piena

1 tējkarote vaniļas cukura

115 grami sviesta

tējkarote apelsīna mizas

120 grami cukura

2 lielas olas

1/4 tējkarotes sāls

apelsīns

Apelsīniem nogriež abus galus un sānu malas- jācenšas nogriezt visus baltumus. Tad apelsīnu sagriež gandrīz centimetru biezās šķēlītēs un noliek uz papīra dvielīša, lai notek liekais šķidrums.

Pannā izkausē 50 gramus sviesta, pieber 70 gramus cukura. Maisa, kad masa ir viendabīga, cukurs sācis kust, pannā vienu pie otras liek apelsīna šķēlītes un aptuveni 2 minūtes cep. Otrādi negriež.

Kūkas formā uzmanīgi pārceļ katru apelsīna šķēlīti, šķidrumu atstājot uz pannas, tas vēl noderēs.

Bļodā saputo sviestu, olu dzeltenumu un cukuru. Pievieno pienu un lēnām iejauc miltus, cepamo pulveri, sāli un apelsīnu miziņu (masa ir bieza). Olbaltumu saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Maisa līdz masa ir viendabīga.

apelsīnu kūka

Masu klāj virsū apelsīniem un visu cep 35-45 minūtes 175 grādu karstumā. Es kūku cepu tieši 42 minūtes, līdz virspuse bija zeltaina. Tad kūkai ļauj atdzist un tikai tad to apgāž otrādi. Tā lai apelsīnu šķēlītes būtu virspusē. Ja kāda apelsīnu šķēlīte ir palikusi kūkas formā, to uzmanīgi var atlikt atpakaļ uz kūkas. Pārlej ar dažām ēdamkarotēm ar pannā palikušo mērcīti. Tā sniegs spīdumu un piešķirs lielāku sulīgumu.

sarkanais apelsīns. cepam.lv

Kūku pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.

Lai garšo!

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s