No zemes izspraukušies pirmie sulīgie rabarberu kāti, pilni spēcinošiem vitamīniem, tādēļ es ar savu mazo nazīti devos uzbrukumā, lai uzceptu kādu gardumu un ar to pacienātu pie manis ciemos atbraukušo Ritu. Protams, viņai tika iedalīta arī atbildīgā rabarberu griešana 😀 Mans jaunākais atklājums ir joyofbaking.com, un no šīs vietnes smēlos arī ideju šai burvīgajai rabarberu kūkai (no ķiršu kūkas receptes). Tās mīkla nedaudz atgādina kēksu, bet ir daudz gaisīgāka un rabarberu gabaliņi kūku padara sulīgu un patīkami skabēnu. Sastāvdaļas:
190 g milti
2 tējkarotes cepamā pulvera
1/4 tējkarote sāls
2 lielas olas
150 g cukurs
120 g sviests-izkausēts
80 ml piens
1 tējkarote vaniļas cukura
4 rabarberu kāti
citrona miziņaSagriežam rabarberus mazās, plānās šķēlītēs.
Atsevišķā bļodā sajaucam sausās sastāvdaļas- miltus, cepamo pulveri un sāli. Atsevišķā bļodā sajaucam olas ar cukuru, puto tik ilgi līdz olu masa kļuvusi gaiša. Tad šai masai pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru, pienu un kausēto sviestu. Visu samaisa.Tad sajauc šo masu kopā ar miltiem un rūpīgi izmaisa.
Cepamajā formā ieklājam cepamo papīru. Manās mājās bija tikai 28cm plata cepamā formā, tādēļ sākumā šķita, ka mīkla ir par maz un tās daudzums paredzēts 24-26cm formām, taču izcepot kūka sanāca nedaudz plānāka, bet tik un tā laba.
Iemaisam masā rabarberus, apmēram ceturto daļu uzberam virs kūkas. Cepam 180 grādos, apmēram 30 minūtes, līdz kūkas virspuse zeltaini brūna, bet iebakstot irbulīti, pie tā nekas nepieķeras.
Labu apetīti!