Lai gan ārā ir auksta ziema, gribējās palutināt sevi un savus mīļos ar ko sātīgu, vasarīgu un sildošu. Tādēļ pagatvoju dārzeņu pīrāgu. Turklāt tam iespējamas visdažādākās variācijas, atkarībā no Jūsu garšas kārpiņām vai ledusskapī atrodamajiem produktiem. Piemēram, šo pīrāga pildījumu iespējams pagatavot tikai dārzeņiem, gan pievienot žāvētu cūkgaļas šķiņķi vai vistas gaļu. Rudenī noteikti ieteiktu pamēģināt pielikt arī nedaudz pašu lasītu sēnīšu. Turklāt pīrāgā labi iederas gan baklažāni, gan rīvēts burkāns. Pīrāgs ēdams gan karts, gan auksts kopā ar viegliem lapu salātiem.1. 1paciņa saldētas kārtainās bezrauga mīklas (nedaudz paliks pāri)
2. 1neliela paprika
3. tomāts (ziemas sezonā ieteiktu 6-7 ķirštomātiņus)
4. neliels cukīni vai kabacītis
5. 3-5 šķēles žāvēta cūkgaļas šķiņķa
4. apmēram trešdaļa neliela purava, tā vietā var izmantot arī nelielu sīpolu
5.150 g kazas siers feta
6. garšaugi- zaļumi pēc jūsu izvēles, piemēram, lociņi, dilles, pētersīļi, timiāns, raudene
7. 3 olas
8. 100 ml salds krējums
Vispirms atsaldējam mīklu, nedaudz izrullējam un klājam veidnē. Es izmantoju 25cm cepamo veidni no silikona, taču varat izvēlēties jebkādu.
Vispirms nomazgājam un sagriežam dārzeņus nelielos kubiņos. Jaunos cukīnī nav nepieciešams mizot. Sagriežam arī sieru, gaļu un garšaugus.
Tomātiem ieteiktu novilkt miziņu. Tas izdarāms pavisam vienkārši. Ilejam katliņā ūdeni, liekam vārīties. Tikmēr tomātam ar nazīti tā augšdaļā izdaram nelielu, krustenisku iegriezumu. Un sagatavojam citu, nelielu trauku ar aukstu ūdeni. Kad ūdens katliņa sācis vārīties, tajā uz 1minūti ieliek tomātu, pēc tam nekavējoties izņemam un ieliekam traukā ar aukstu ūdeni. Tagad miziņa novelkama pavisam viegli. (Kā redzams to iespējams izdarīt arī ķirštomātiņiem)Tad nu viss ir sagriezts, pildījums ir rūpīgi jāsamaisa, lai tā garša būtu viendabīga. To visērtāk izdarīt lielā bļodā. Pēc tam beram pildījumu cepamajā traukā virs tur ieklātās mīklas.
Pēc tam bļodā sajaucam olas kopā ar saldo krējumu, sāli un pipariem. Ja garšo, var pievienot arī nedaudz čili pipariņa. Visu rūpīgi sakuļ un pārlej dārzeņiem. Mīklas malas nedaudz apgriež un ieloka uz iekšu. Pīrāgu liekam cepties 40 minūtes 180 grādos.
Pildījums būs maigs un krēmīgs, bet mīklas garoziņa dzelteni brūna un kraukšķīga. Labu apetīti!
Forša ideja par fetas/kazas siera pievienošanu! 🙂
Jā, ar to pīrāgs ir daudz sātīgāks, turklāt papildus nav jāpievieno sāls 🙂
Man suvārt, fetas siers šķiet parāk trekns, īpaši, kad jādomā par peldkostīmu sezonu 😀 Tā vietā lieku mozarellu vai neko 🙂
Apskatījos veikalā, fetas sieram bija pat par dažām kalorijām mazāk nekā mozarellai, bet tās, protams, var atšķirties dažādiem produktiem.